Årets danske spilproducent

Når vi sammenligner spilindustrien i Danmark med de øvrige skandinaviske lande, så ligger vi et godt stykke efter Sverige og Finland.

Kom ind og se showet: Køb billet til Danish Game Awards

På trods af at Danmark ligger efter vores nordiske naboer, så er der en række etablerede studier i Danmark, og i de seneste par år har vi oplevet en række spirrende spiludviklere få international succes. Det bliver derfor interessant, at følge om Danmark i de kommende år formår, at indhente vores nordiske naboer.

Vi er derfor glade for, at kunne præsentere de seks nominerede i kategorien Årets danske spilproducent.

IO Interactive

IO Interactive, der er skaberne bag Hitman, er nok den mest kendte danske Spilproducent. Studiet slog sit navn fast med udgivelsen af Hitman tilbage i november 2000, og har dermed spillet en vigtig rolle som fyrtårn i den danske spilindustri.

I de senere år har der været en del op- og nedture for spilproducenten, som for 2 år siden da Square Enix annoncerede, at de ville sælge IO Interactive. En hurtig redningsplan, og et samarbejde med WB Games ser dog ud til, at have skabt den fornødne ro til, at IO Interactive igen har fået fokus på den kreative proces omkring spiludvikling.

3D Realms

Vi skal til “Nordens Paris” aka Aalborg for at finde den næste nominerede. 3D Realms har i de senere år stået bag spillene Bombshell og Rad Rogers. Det seneste spil, som den aalborgensiske udvikler står bag er ION Fury, der bedst kan beksrives som en hårdtpumpet retro inspireret First Person Shooter.

Ion Fury er med andre ord et spil, der leder tankerne tilbage på spil som Doom og Duke Nukem.

Kong Orange

Vi bliver i det jyske når vi skal præsentere den tredje nominerede til Årets danske spilproducent. Kong Orange hører hjemme i Århus, og er en del af udviklerfællesskabet “MegaNørd”.

Kong Orange udvikler ikke kun spil, men en række kunstneriske interaktive produktioner, og det er netop det unikke og kunstneriske strøg der går igen i de spil Kong Orange har udviklet. Seneste skud på stammen er “Felix the Reaper”

Betadwarf

Den fjerde nominerede i kategorien, er københavnske Betadwarf. Hvad der i 2010 startede som et studieprojekt, der måtte holdes hemmeligt da deltagerne, uden at have fået lov, både boede og arbejdede i et tomt undervisningslokale på universitetet, har nu udviklet sig til en spilvirksomhed med 17 ansatte.

Det er siden blevet til tre spiludgivelser, hvor det seneste, “Minion Masters”, udkom i 2019.

Sybo Games

Et andet fyrtårn i den danske spilindustri er Sybo Games. På under ti år er det lykkedes Sybo Games, at slå deres navn fast, og blive en vigtig spiller på det voksende marked for mobilspil. Det er sket igennem spillet Subway Surfers, der siden lanceringen i 2012 har fastholdt sin popularitet.

Sybo står dog også bag det mindre kendte Blade of Brim, der ligesom Subway Surfers tilhører genren Endless Runners. Begge spil er udviklet til iOS og Android.

5th Planet Games

Vi bliver på de mobile platforme, når vi skal præsentere den sjette nominerede i kategorien. 5th Planet Games har i løbet af ganske få år udviklet en bred vifte af spil til de mobile platforme. Blandt andet det populære Ronaldo: Kick’n’run og en række andre spil i Endless Runner-genren.

Det seneste spil 5th Planet Games har sendt på markedet er “Dawn of the Dragons Ascension”. Som en lille ekstra bonusinformation, så er 5th Planet Games, der hvor Skærmtrolden Hugo er flyttet ind.

Du kan stemme her: Stem på dine favortitter

Hvem der vinder i de forskellige kategorier i DGA afgøres d. 5. december. Du kan følge med online, på TV eller være publikum til showet.