Årets event

For 10 år siden, der var gamingkultur og -fællesskab ofte noget marginaliseret og lidt bøvet noget med f.eks. bodycrashing og kontorstoleræs. Man kan selvfølgelig stadigvæk finde bodycrashing og kontorstoleræs på landets gaming events, men gamingkultur er blevet så meget mere end det.

Kom ind og se showet: Køb billet til Danish Game Awards

Mange af de unge som deltager på gaming events, vil i årene fremover kunne huske tilbage på de oplevelser de har haft til events, og de venskaber og fællesskaber de har knyttet der. Gaming events bliver dermed også kulturbærende og kulturskabende.

Det er derfor ganske naturligt at kåre Årets Event, hvor de nominerede er:

NPF

Danmarks største (og verdens næststørste) LAN-party er en årlig tilbagevendende begivenhed i starten af oktober. I Fredericia mødes 4.500 gamere og konkurrere på skills i en lang række spil.

Udover konkurrencerne, så er der underholdning og en Expo, hvor man kan prøve det nyeste gamerudstyr eller bare kaste sig ud i gamingkulturens mange afkroge.

GGW

Når Geeks Gone Wild slår dørene op for det 25. event til januar, så bliver rammerne Gigantium i Aalborg, hvor der bliver plads til 1.500 deltagere. Dermed understreger GGW sin popularitet, og understreger den udvikling som Gamingen oplever i disse år.

Fra PJATT-LAN i Fjelleradhallen til Coolshop GGW i Gigantium, må siges at være en imponerende rejse.

eSuperliga Finals

eSuperligaens Sæson 2 blev afsluttet i KB Hallen i foråret 2019. Det blev til en hektisk finale mellem North (FcK) og Brøndby eSport, hvor North trak det længste strå, og tog sejren hjem.

Stemningen til finalearrangementet i KB Hallen var imponerende, og kunne måle sig med stemningen på mange af landets Superligastadions.

Blast Pro

I to år har danske RFRSH Entertaiment arrangeret Blast Pro Series rundt omkring i verden. I 2019 bliver der afviklet i alt syv 2-dages arrangementer, hvor Royal Arena i København lagde gulv til arrangementet i starten af november.

Det syvende arrangement – finalen – afvikles i Bahrain d. 13. – 14. december, hvor også danske Astralis skal spille med om sejren.

Copenhagen Games

Copenhagen Games

Copenhagen Games 2018 was a blast – we're working hard on making 2019 even better! We can't wait to see you all at the 10th anniversary of our esports festival starting this Wednesday. Come by and watch professional esports, visit the many booths, try the newest games and so much more!Get your tickets now ? copenhagengames.com/view/tickets? RecutKøbenhavns Kommune Capital Region of Denmark VisitCopenhagen

Slået op af Copenhagen Games i Mandag den 15. april 2019

I foråret 2019 kunne folkene bag Copenhagen Games fejre 20 års jubilæum, og er dermed én af Danmarks ældste arrangører af e-sportsturneringer.

Udover turneringerne er der selvfølgelig LAN-party, Cosplay, Expo og en lang række andre aktiviteter.

ESL i Odense

Arrangørerne er godt nok tyske, men finalerne i 10. sæson af ESL Pro League afvikles i Odense, som det også var tilfældet i sæson 6 og 8 i hhv. 2017 og 2018.

Dermed har Odense markeret sig som den danske by, der lægger navn til den største professionelle e-sportsbegivenhed på dansk grund.

Du kan stemme her: Stem på dine favortitter

Hvem der vinder i de forskellige kategorier i DGA afgøres d. 5. december. Du kan følge med online, på TV eller være publikum til showet.