Årets spil til Nintendo

Der er næppe ret mange spilfirmaer der kan bryste sig af at have holdt 130 års jubilæum, men det er ikke desto mindre hvad Nintendo kunne fejre i september måned.

Det er med andre ord en aldrende dame vi har med at gøre, men på trods af den høje alder, så har Nintendo igennem tiden formået at forny sig selv og spilbranchen gentagne gange.

Senest har Nintendo vist evnen til forny sig med lanceringen af Nintendo Switch, der afløste den halvskuffende Wii U konsol.

Kom ind og se showet: Køb billet til Danish Game Awards

Vi er derfor glade for, sammen med Nintendo, at kunne præsentere de nominerede til Årets spil til Nintendo.

Luigi’s Mansion 3

Nintendo må siges at have et nærmest uendeligt bagkatalog af karismatiske figurer, som deres spil igennem tiderne har været bygget op omkring. Disse figurer spiller naturligt nok fortsat en rolle i Nintendos spilproduktioner.

Luigi’s Mansion 3 er et glimrende eksempel på et spil, hvor de kendte figurer indtager en hovedrolle. Spillet er blevet godt modtaget af både anmeldere og fans, men skal det også være Årets spil til Nintendo i Danmark?

Marvel Ultimate Alliance 3

Efterhånden som Nintendo Switch er blevet en succes, så er tredjepartsudgivere og andre brands begyndt at vende tilbage til Nintendo.

Marvel er én af disse eksterne samarbejdspartnere der igen har fået interesse for Nintendo. Det skete med udgivelsen af Marvel Ultimate Alliance 3 The Black Order.

Super Mario Maker 2

Der er næppe mange spil der besidder samme ikoniske status som Super Mario Bros. der udkom første gang i 1985. Nintendo har efterfølgende udgivet en række titler i samme univers, hvor Super Mario Maker må være én af de mest kreative og nytænkende.

I Super Mario Maker 2, kan du lige som i forgængeren, selv designe dine Mario baner og gennemspille dem bagefter eller dele dem med dine venner.

Super Smash Bros. Ultimate

Når man nævner Japan og spillekonsoller, så er det svært at komme uden om fightingspil. Og det er lige præcis hvad Super Smash Bros. Ultimate er!

Et fightingspil med stort set hele galleriet af Nintendos spilkarakterer igennem tiderne. Og hvem synes ikke det er underholdende at lade Bowser tæve Mario?

Spillet udkom d. 7. december 2018, men er blevet godkendt af juryen som nomineret alligevel, da det er mindre end et år før DGA19 bliver afviklet.

Pokémon Sword & Shield

Et andet brand der hænger tæt sammen med Nitendo og Japan er Pokémon. Siden de små pocket monsters så dagens lys for første gang i 1996, så har deres popularitet taget til i styrke. Det virker nærmest til, at der ikke findes nogen øvre grænse for populariteten.

Det gør sig også gældende for den seneste udgivelse; Pokémon Sword & Shield, der topper salgslisterne rundt om i verden, men er det også Årets spil til Nintendo i Danmark?

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Man skal være virkelig varsom når man begynder at lave remakes af spil, og det kan være særligt farligt at lave remakes af legendariske spil, som folk har et meget passioneret forhold til.

Det er dog lykkedes Nintendo, at slippe helskindet fra at lave et remake af det legendariske The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Spillet er blevet godt modtaget af både anmeldere og fans.

Du kan stemme her: Stem på dine favortitter

Hvem der vinder i de forskellige kategorier i DGA afgøres d. 5. december. Du kan følge med online, på TV eller være publikum til showet.