Årets spil til PlayStation

PlayStation kan fejre 25 års jubilæum d. 3. december, og i løbet af de 4 generationer af konsoller, som siden har set dagens, har PlayStation solgt omtrent 450 mio. konsoller ialt. Der er med andre ord tale om en meget populær spilplatform.

Kom ind og se showet: Køb billet til Danish Game Awards

Playstation står ligeledes bag en række eksklusive titler, som har opnået en legendarisk status i spilhistorien. Spil som The Last of Us, God of War og Uncharted har været med til at sætte nye standarder for hele branchen.

Vi er derfor glade for sammen med PlayStation, at kunne præsentere de nominerede til Årets spil til PlayStation i Danmark:

Death Stranding

Den legendariske, men lidt mystiske, Hideo Kojima står bag én af de mest ventede udgivelser i år. Death Stranding byder på imponerende og gribende grafik i en mystisk verden, hvor grænserne mellem de levende og døde er i ubalance.

Spillet indeholder også et dansk islæt via Mads Mikkelsens hovedrolle. Men er det nok til at spillet bliver Årets spil til PlayStation i Danmark?

Call of Duty: Modern Warfare

Dette års udgave af Call of Duty byder på en medrivende og velfortalt Single Player kampagne, og et gensyn med gamle kendinge. Hvis Captain Price og den den veleksekverede singleplayer kampagne ikke er nok, så kan du selvfølgelig også give dig i kast med seriens velafprøvede multiplayerdel.

Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts III er et andet spil der har været ventet af mange.  Og efter 5 ½ års ventetid blev spændingen udløst i starten af 2019.

Blandingen af Disneys fantastiske univers og japansk mangatradition blev godt modtaget af såvel fans som anmeldere.

Resident Evil 2

Den næste nominerede er hentet hos en anden stolt japansk spiltradition. Resident Evil 2 blev udgivet første gang i 1998, og årets udgave er dermed en remake.

Ikke desto mindre er det lykkedes udviklerne, at få ros af såvel anmeldere som fans, for deres sindsygt uhyggelige remake, der ligger sig i sporet af de klassiske japanske gyserspil.

Sekiro: Shadows Die Twice

PlayStation har en tradition for at udgive krævende action-adventure spil, hvor gamerens skills virkelig bliver testet. Sekiro: Shadows Die Twice kombinerer denne tradition med japansk historie og mytologi.

På trods af den forholdsvist smalle appel, så var Sekiro: Shadows Die Twice et vellykket spil, som blev godt modtaget på spilmarkedet.

Control

Vi skal ikke så langt udenfor Danmarks grænser for at finde udviklerne bag den sidste nominerede. Finske Remedy Games har tidligere udgivet kendte titler som Max Payne og Alan Wake. I år udgav finnerne Control, der emmer af samme tunge og mørke stemning som var en del af de førnævnte titler.

Hvis man kunne tale om Nordic Noir grafisk udtryk i spilbranchen, så ville Control være prototypen på den stemning.

Du kan stemme her: Stem på dine favortitter

Hvem der vinder i de forskellige kategorier i DGA afgøres d. 5. december. Du kan følge med online, på TV eller være publikum til showet.